s
Elizabeth Mews refurbishment structural engineering Peter Dann London house

Elizabeth Mews Renovation

The ground-floor renovation of a mews house we worked on in north London has won the Don’t Move Improve! Transformations Prize, 2023. It was also shortlisted for the AJ Retrofit Awards.

Trewhela Williams architects transformed a ‘dark and insular’ interior to a pared-back, open-plan living area. The joinery was influenced by the minimalist wooden sculptures of American artist Donald Judd.

elizabeth mews peter dann trewhela williams renovation

Peter Dann designed steel frames to allow the internal cross walls to be removed at ground floor level opening up the internal space, as well as a moment frame at the rear of the property to support the large, glazed pivot door leading to the courtyard. A new floor was installed within the original garage area, and timber and steel elements designed to allow the construction of the bespoke floating bench in the courtyard and the striking timber louvre to the front of the property.

Elizabeth Mews London ground floor refurbishment

Awards